Vlechtgroep Sint Paulus

Vlechtgroep Sint Paulus is een van de vele ambachtsgoepen binnen openluchtmuseum Eynderhoof. De groep bestaat uit mensen, die het vlechten in de breedste zin van het woord zijn toegedaan; werkend met natuurlijke materialen proberen zij de oude vormen en technieken te behouden en nieuwe te ontwikkelen.

Inleiding
Zoals de vlechtgroep elk jaar al dan niet als gilde acte de presence geeft op de Festeynder, zo wil zij zich ook aan een nog breder publiek presenteren. Een website is tegenwoordig niet meer uit de communicatiemiddelen weg te denken, ook al valt dit dan niet onder wat men verstaat onder "oude ambachten ".

Hoewel de site wordt opgezet als onderling communicatiemiddel (hoe primitief misschien dan ook) mag de rest van de wereld over onze schouder meekijken en er zijn voordeel mee doen. Iedereen mag alles gebruiken wat haar/hem van nut zou kunnen zijn. Laat dan wel even een berichtje achter in het gastenboek. Ook commentaar op de vlechtbeschrijvingen is altijd welkom. De site zal voordurend veranderen, maar een aantal delen zal gehandhaafd blijven vooral ten behoeve van het vlechtende publiek.

Het mandenvlechten was lange tijd als een patiƫnt op de intensive care, met moeite in leven gehouden. Dank zij alle vlechtende "amateurs" mag hij nu naar de gewone afdeling en laten wij hem daar goed verzorgen, zodat hij weer krachtig kan worden. Openstelling van alle kennis op het gebied van vlechten in de meest brede zin van het woord is een eerste voorwaarde hiertoe.

De vlechtgroep wenst u allen veel lees- en vlechtplezier.

naar boven